Постаментите, върху които е поставен легендарният миноносец, торпилирал през 1912 г. турския крайцер "Хамидие", са пропукани. Корабът стои върху тях повече от 50 години и корпусът му вече се е надигнал и наклонил леко към морето, обясни Кръстева, цитирана от БТА. Така корабът - експонат се накланя застрашително и крие риск за туристи и минувачи.

За ремонта на постаментите са нужни около 50 000 лева. Според Кръстева от Министерството на отбраната са обяснили, че в момента не могат да осигурят никакви пари. Тя уточни, че ръководството на музея ще направи обръщение към обществеността, за да могат варненци да се включат в запазването на "Дръзки".

Председателят на общинския съвет във Варна Борислав Гуцанов съобщи, че има възможност поне част от необходимите средства да бъдат заделени от бюджета. Той посочи, че ще разговаря с колегите си общинският съвет да излезе с предложение до държавата и МО музеят да премине към общината.

Гуцанов съобщи още, че ще предприеме стъпки общинският съвет да поиска от държавата цялата Морска градина да стане публична общинска собственост. Той се аргументира с това, че в момента паркът е на държавата, тя продава терени там, но поддръжката и почистването му са изцяло за сметка на общинския бюджет.